vrijdag 8 augustus 2008

Weer terug bij gompie!

Hallo alemaal,

Dinsdag was het erg spannend, want ik ga weer naar huis die dag. Maar eerst moest er gewerkt worden door Nienke en Alfons, dus moest ik nog even geduld hebben. Ja, ja, daar waren ze en ik kwispelen en likken dat ze op moesten schieten. Zoals altijd werd ik weer erg op de proef gesteld.
Rustig zeiden ze, ga plaats drukte maker. Gingen ze eerst op hun gemakie wat drinken en daarna douchen, ja, en erg rustig ging dat, en ik lag op hete kolen. Hè hè, eindelijk daar zijn ze, en ze zijn klaar, geweldig! Toen gingen we naar beneden naar de auto en hop daar zat ik al. Rijden dacht ik, opschieten ik wil naar huis, maar ook dit ging weer op z'n elfendertigs. Ja, ik heb een geweldige tijd gehad, maar opschieten daar hebben ze nooit van gehoord. Maar ja, dit is vele malen beter dan in een hondenpension. Eindelijk de auto werd gestart en......., we gaan naar ............... Kudelstaart, hoe zou het er uitzien, de tuin, licht mijn kussen nog op de zelfde plek, oh nee, ik heb een nieuw kussen die Nienke voor mij heb gekocht, ligt geweldig en die gaat mee gelukkig. Hoef ik niet meer op dat oude rot kussen te liggen. Nog even en we zijn er. Hé ik zie het bordje Kudelstaart al, we zijn er bijna. Hoe hebben Hetty en Frans het gehad, zouden ze mij gemist hebben? Zo nog een bochtje en dan staan we voor de deur. De kofferbak ging open en hop eruit naar het hek, waar Nienke stond en had gebeld dat we voor de deur stonden, maar doe dat hek toch open! Eindelijk daar ging het hek open en Frans stond al op mij te wachten en Hetty stond in de keukendeur. Hallo Ambertje zei hij en ik scheurde naar hem toe, ook Hetty riep mij, oh wat was dit fijn om weer thuis te zijn. Maar het was ook wel weer wennen hoor.Die vier hebben nog de hele avond over mij en de vakantie gekletst. Maar ìk ben weer thuis.
Ben al helemaal ingeburgerd hier in huize van der Wee, het is weer als van ouds.
Rondje vijver elke morgen, 's middags een lange wandeling en 's avonds weer een rondje vijver.
Ik heb de vijver weer helemaal besnuffeld zodat ik alles weer weet van de buurt.

Alfonds en Nienke vanaf mijn lekkere nieuwe kussen wil ik jullie bedanken voor alle leuke momenten die ik samen met jullie en Zoey mocht beleven, doe haar de groeten vam mij.
Nogmaals Dank, waf, blaf, woef.

zaterdag 2 augustus 2008

vrijdag 1 aug



hallo gompie,


daar ben ik weer!!! vanochtend waren alfons en nienke alweer vroeg op. alfons is met me wezen lopen en daarna kreeg ik mijn eten pfffffffffff! dat is wel heel erg vroeg om half 7 hoor!

nienke had met barbara afgesproken dat ze mij uit zou laten om half 1 omdat ze tot half 3 moest werken en dan word het we een hele lange zit voor mij. en ik maar wachten en maar wachten..... maar er kwam helemaal geen barbara. toen zag ik eindelijk de deur open gaan om 3 uur het was nienke he' wat raar barbara zou me toch uitlaten en ik had wel hele hoge nood maar nienke had het niet zo snel in de gaten die ging zich rustig omkleden en daarna maar even voor de zekerheid met mij naar buiten. heb alleen maar een plasje gedaan. toen barbara s'middags thuis kwam heeft ze wel honderd keer haar excusses aangeboden aan nienke en aan mij! ach ja geeft niet heb het je al vergeven je was ook zo zenuwachtig voor je gesprek he? en en? ik ben aangnomen en de opleiding wordt helemaal voor me betaald jippie zei barbara nou ja dan is het je wel vergeven hoor heb het volgehouden tot 3 uur. barbara heeft heerlijk met mij geknuffeld en vincent ook ze vonden het zo erg dat ze het vergeten waren!!!!!!


s'avonds zijn we naar daphne en jeroen en fenna geweest oh wat een ruimte rende gelijk de tuin in gezellie!!!!!! en fenna maar lachen he zit jij mij een beetje uit te lachen jij klein mormel! maar ze is wel lief ze doet me niks en ik lik maar wat aan haar gezicht en daar moet ze heel hard om lachen. toen zijn we weer naar huis gegaan en ben toen lekker me kussentje op gegaan en lekker gaan liggen oh heerlijk!!!! wat ligt dat toch lekker zacht zeg!


tot morgen gompie dan heb ik vast wel weer een nieuw verhaaltje voor je.

woensdag 30 juli 2008

De retriever


He hallo gompie! Daar ben ik weer!

Vandaag weer lekker wezen zwemmen. Volgens nienke ging het goed en mag ik binnenkort afzwemmen! Ben je niet trots op me? Op de foto hiernaast zit ik nog in het puppy-badje, maar ben ook al in het diepe geweest hoor! Vandaag kwamen peter en janine op bezoek samen met jewel. Dat was leuk. Die dwaas van een jewel durft het water niet in. Dat geloof je toch zelf niet, een golden retriever die niet durft/kan zwemmen. Alfons had het balletje een paar keer in het water gegooid en die heb ik weer teruggebracht, oftewel "to retrieve". Daarom ben ik ook een labrador retriever. Ik breng bijna alles weer terug. Zelfs de post naar het postkantoor. Vinden ze niet zo leuk daar. Word ik gelijk overgefrankeerd retour afzender gestuurd, onder rembours en aangetekend nog wel. Stelletje humorloze "TNT'ers".

Maar goed,breng ik het balletje terug, gooit ie hem weer in het water. Tsja wat doe je dan als je een retriever bent.....? Die haal je dus weer op. Krijg er het heen en weer van, maar ik geef geen krimp. En die suffe jewel (leuke vriendin overigens hoor) gaat mij een beetje aanmoedigen vanaf de kant met haar geblaf. Lijkt wel een lucht-alarm, typisch een teefje he. He jewel, pas op dat je niet nat word, of dat je nageltje breekt. Daarna gingen we rusten bij een picknick-tafel. De mensen gingen met dobbelsteentjes spelen. Wat zijn we toch weer volwassen. Yahtzee noemt nienke dat, snap er niks van. Had alleen maar oog voor de werpstok met het balletje. Dat had peter door. Dus die gooide uit alle macht en wat doe de je dan als je een retriever bent...? Die haal je dus weer op. Onder normale omstandigheden dan. Wat een gestoorde motoriek heeft die kerel zeg. Rechtuit is bij hem 90 graden naar rechts. Precies waar die niet heen moest, het hoge gras! En wie kon hem weer gaan zoeken...? Tsja ben nu eenmaal een retriever. Toen we naar huis gingen was ik bekaf en bijna droog, maar amber zou amber niet zijn als ze nog een truukje in petto had. En plons. hupsakee zo die vieze sloot in. Was ik weer nat en vies hahahaha! Jewel wilde ook, maar baasje peter riep haar terug. Ja daarnaar luisterd ze dan wel weer. Eenmaal thuis mocht mijn maagje de brokjes "retrieven". Daarna zijn we alleen gelaten en ging het illustere kwartet naar de......? Macdonalds! Te lui om te koken. Maar na een uurtje kwamen ze alweer terug. Daarna ging de visite weer naar huis. Alfons en nienke gingen toen samen dvd kijken. Toen ging ik maar naar de bank kijken. Je moet toch wat als hond. Opeens borrel de borrel de borrel. Toen ging alfons met mij naar buiten en kon ik nog even een bruine trui breien. Duikboot amber had wat water binnen gekregen en dat gaat snel door mijn "riooltje" heen. Straks nog een keer een kroketje op het groene tapijt deponeren en dan gan ik lekker een tukkie retrieven! Die heb ik wel verdiend. Totdat je het volgende bericht "retrieved", poot en lik, amber!

dinsdag 29 juli 2008

foto kiekjes groene weelde

lijk we leen bosjes hond!
bal ik heb je!
oh snel me balletje halen!
blij van mijn bal af!
even relaxen in het water heerlijk!

zondag


avond gompie!


vandaag is nienke nog steeds loops naar de wc ze wordt er gek van en ik ook weet niet meer waar ik moet kijken elke keer zie ik haar weer naar de wc gaan. vervelend hoor!!!

mar in de middag ging het alweer wat beter we zijn rond 1800 uur naar de groene weelde geweest hier in hoofddorp zijn we lekker naar de honden vijver geweest heb ik heerlijk gezwommen en gebadderd lekker zo even afkoelen in het water dat had ik wel even nodig op zo'n warme dag. ging uit gebreid liggen in het water denk dat ik er zeker wel zo'n 10 min in gelegen heb totdat ik weer het balletje naar nienke toe bracht. maar de pret was maar voor even want ze wou snel weer naar huis want we moesten weer naar de wc! en ja het gaat haar niet zo makkelijk af als mij gewoon even de bosjes in of op het grasveld gaan zitten.

maar ik heb heerlijk even met de hondjes gespeeld en dat vond ik al leuk genoeg al was mijn balltetje belangrijker natuurlijk.


druk druk druk

hallo gompie

vandaag zaterdag en ze zijn me maar in de weer! wat gaan ze toch allemaal doen oh nee! ze gaan nu allebij werken moet ik alleen thuis blijven maar dat vind ik helemaal niet leuk. maar gelukkig heb ik mijn kussentje die is mij heilig geworden hoor!lig er soms de heledag op hij is zo lekker zacht! maar gelukkig is nienke snel weer thuis rond 7 uur was ze er weer en hebben we lekker buiten gewnadeld. dus al met al ben k maar 5 uurtjes alleen geweest dat valt wel mee....
na het eten ging nienke elke keer naar de wc wat is er toch aan de hand zeg? oh ben je aan de poeperij dat is niet zo leuk! is vervelend maar gaat vanzelf wel weer over toch?
s'avonds is alfons alweer thuis en die heeft maar met me gespeeld ook al is het erg warm loop maar te hijgen de hele dag maar ja voor de rest gaat het prima met me.

veel heb ik verder niet te vertellen dus dag gompie tot morgen maar weer.........

vrijdag 25 juli 2008

The lion-queen!
Wat hoor ik in mijn achtertuin?
Op weg naar koning bal!
Daar is ie! Houd hem aan! Halt in naam der amber! Hebbes, stoute konig bal! Zomaar mijn konikrijk in zonder visum!

De droom




Ik lig de
Ik lig de hele dag op mijn kussen stil te dromen..... Dat vind ik nu zo'n leuk liedje, sinds ik gisteren een nieuw kussen van alfons en nienke heb gekregen. Wat een verbetering als je die vergelijkt met mijn oude kussen. Kijk maar......

Is ie niet mooi! En lekker dik, dit is de auping onder de honden-kussens. Wil er alleen nog maar op liggen chillen! Heb ook zo leuk gedroomd vannacht. Ik zal hem met je delen, gompie.....


Ik was een leeuwin, de koningin onder de dieren. Ik flaneerde door het lange gras van de steppen van mijn koninkrijk. Dit paradijselijke koninkrijk met koekjes-bomen en heerlijk zoete watervallen ligt op slechts een dagreis achter de oneindige zee genaamd de westeinderplassen. Omgeven door prachtig heuvelland en overal groeien speeltjes in de grond. Maar ik moet waakzaam zijn. Zo nu en dan wordt mijn land aangevallen door de gemene groene koning bal uit de stoelgrotten. Mijn gezanten frans en hetty zijn naar italie om mijn handelsbetrekkingen te bevorderen. Plots hoorde ik geritsel in het gras, wat kon dat zijn? Ik nam mijn befaamde tijger-sluip-laag-bij-de-grondse houding aan. Het kwam dichterbij. Een witte flits schoot door de lange halmen die zachtjes wuifden in de wind. Maar... is dat... ? JA het is zoey, mijn butler. Blij sprong ik op. Zoey vertelde mij dat ze de gemene bal in de verte had gezien. Na terloops een "pens-takje"van de "pens-struik" in mijn bek te hebben genomen spoedden wij ons naar de plaats des onheils. We renden over de groene vlaktes en langs het riet. In de verte zag ik inspecteur der bereden politie dennis al staan. Vannachter de stoelberg schoot bal de lucht in. 'Daar gaat ie!"brulde zoey. Ik rende erachteraan. Hij vluchtte voor mij weg, maar was niet snel genoeg. Zijn lange haren remde zijn snelheid. Langs de grensweg, nabij het riet, leverden we een korte maar hevige strijd. Ik nam koning bal in mijn bek. Schudde hem heen en weer en zwiepte hem naar mijn inspecteur. Die heeft hem aangehouden. Blij, moe maar voldaan liepen we allen terug naar mijn paleis. Ik plofte neer op mijn kussen. Zoey was een heerlijke maaltijd van droge brokken voor me aan het bereiden. Ondertussen snoepte ik nog even een kluifje weg.Na dit feestmaal bleven we nog even nakeuvelen en bespraken we ons avontuur met koning bal. Ik keek uit het raam en zag de koekjes bomen lonken. Het water knipoogde speels naar me. Ik denk dat ik straks nog even een frisse duik neem. En toen werd ik wakker........ Nee he, zo fijn en toch gedroomd. Of niet.....? Foto's van mijn avontuur op de volgende weblog. Poot en lik, amber!

donderdag 24 juli 2008

nieuw kussen


kijk eens paps en mams dit is mijn nieuwe kussen!!!!!!!!
ik ben er heel erg blij mee kom er ook niet meer vanaf. je kan de hoes eraf halen en wassen op 40 graden en het kussen erin kun je op handwas wassen geloof ik maar dat staat allemaal op het kaartje beschreven kan nu eenmaal niet lezen dus moeten jullie dat maar doen he" hij is ook anti-alergie en anti-flo enzo...............

woensdag 23 juli




hallo gompie!!


wat is het weer een heerlijke dag vandaag alfons weer vroeg op voor zijn werk. dus in alle vroegte werdt ik weer eens uit me bedje geligt even een plasje doen!! daarna snel me mandje weer ingegaan want 6 uur is geen tijd voor mij hoor. smiddags even met nienke een ommetje gemaakt in het parkje hier achter dat kun je vast wel zien aan de foto's hieronder. eenmaal terug was nienke helemaal druk omkleden enzo. wat gaan we doen dan? oh ik mag niet mee want de radio gaat aan en ik moet op mijn plaats dat vind ik helemaal niet leuk!!

maar eenmaal weer thuis was ik helemaal blij dat ze er weer was.

s'avonds zijn we heerlijk naar hilversum geweest zijn we lekker wezen lopen en oh wat vond ik het heerlijk allemaal lekkere geurtjes begon er helemaal van te schuimbekken hier snuffelen daar snuffelen spannend allemaal. en we hebben gelijk mijn comando's maar weer door genomen en ik wist ze nog allemaal hoor paps en mams! nienke was zo trots op mij en alfons natuurlijk ook soms ging ik stiekem een beetje smokkelen heel klein beetje naar voren kruipen euh? nee dat mag weer niet werd meteen terug gezet op mijn plek en blijf! kreeg ik dan te horen, maar dat was maar 1 keertje hoor daarna gehoorzaamde ik netjes lekker door het hoge gras gesprongen leek wel een leeuw (zei alfons) gelijk weer een foto daar gaan we weer moet ik weer stil blijven staan en zitten. nou vooruit dan maar omdat het voor paps en mams is.

bekaf kwamen we weer bij de auto aan en zijn we naar huis gegaan. en ben ik heerlijk in slaap gevallen en er niet meer afgekomen.


weleterusten gompie tot morgen. poot en lik

foto kiekjes

lekker wandelen in het parkje!
oh snel achter me bal aan!
en breng hem netjes weer terug!
moest weer even poseren voor de foto!

dinsdag 22 juli 2008

zondag 20 juli

hallo gompie!

ben vandaag erg lui, kan geen stap zetten vandaag jeetje wat ben ik moe zeg heb de hel ochtend nodig gehad om bij te komen. was gisteren ook zo'n drukke dag voor mij. nienke ligt de hele dag al op bed die is ziek. last van haar buik en misselijk. toch te veel gedaan gisteren denk ik.

nadat alfons en nienke alles een beetje opgeruimd hadden zijn we weer naar hoofddorp gegaan. oh wat was ik bij zie ik al mijn vriendjes weer!!! begon helemaal vrolijk te kwispellen. en naar iedereen heen te rennen hallo hier ben ik weer hoor!!!
maar alfons riep mij de kamer in moest maar even rustig doen want was gisteren druk geweest en we gingen zo aan het avond eten. maar nienke heeft niet veel gegeten een paar aardappeltjes en een beetje sla de kip heeft dennis maar opgegeten want die kwam iets doen op de computer.
sáonds nog even met balletje gespeeld en daarna zijn we maar gaan slapen

welterusten gompie poot en lik

zaterdag 19 juli

hallo gompie

werd vandaag wakker in mijn eigen huisje heerlijk zeg wat een ruimte, ben meteen naar buiten gegaan en natuurlijk moest ik alle luchtjes weer in me opnemen heb wat afgesnuffeld zeg! alfons en nienke zijn nog even taart gaan halen en toen ze terug kwamen is alfons nog even de route na gereden voor de autopuzzeltocht voor vanmiddag. terwijl nienke met andere dingen bezig was ben ik heerlijk in de tuin gaan liggen. toen hoorde ik een vreemde auto en moest even blaffen om nienke te waarschuwen oh het waren peter en janine. gezellie! toen kwamen stephan en oksanna er ook al aan en daarna kwamen aldert en renate met shyla.(hun hond). daar heb ik de hele dag mee gespeeld is echt een vriendinnetje geworden ze ga de hele tijd pootjes aan me wel lief he? paps en mams! zei ging eerder op haar rug liggen dan ik dat is nieuw voor jullie he'? ze is heel lief tegen mij. toen kwam mike ook en dennis en maarten en zusje van alfons mirinne was er ook een dolle boel ze wouden allemaal met me spelen. wat een lol heb ik gehad zeg vandaag maar was op een gegeven moment best wel moe!

om half 2 werdt ik nog eens uitgelaten wat een tijd zeg dan lig ik normaal al te slapen niet te geloven dat die mensen zo lang kunnen opblijven maar ja het was tenslotte feest!!!
geloof dat nienke heel erg verwend is en heeft het geloof ik wel naar haar zin gehad
nou paps en mams tot morgen.

vrijdag 18 juli 2008


hallo gompie,


vanmiddag de hele middag alleen geweest want nienke ging boodschapjes doen voor haar verjaardagfeestje morgen. oh en wat was ik blij dat ze weer thuis was zeg. sprong een gat in de lucht niet alleen van blijdschap maar ook omdat ik nodig moest! ben gelijk naar buiten gedaan oh heerlijk gelijk een plasje gedaan zo dat lucht op zeg!!!!!! toen weer boven aangekomen ben ik gezellig met mijn vriendje zoey gaan spelen want die was er weer. nam me bot mee maar daar wilde zoey niet veel van weten. dus ben ik maar bij nienke om me balletje gaan vragen.

we hebben gezellig samen met het balletje gespeeld. vincent zei nog normaal speel je nooit met balletjes zoey!!!!!!! komt zeker door amber. was heel gezellig. daarna hebben we samen geknuffeld in de keuken ging er helemaal voor liggen en samen spelen. ja zoey is maar een klein hondje dus moet je lief zijn he? lagen samen knus in de keuken!!! aaaaaah riepen ze allemaal. wat is daar nou zo schat aan? ik lig gewoon heel normaal op de grond samen met me nieuwe vriendje. als julle knus op de bank zitten ga ik toch ook niet zeggen van aaaaaaaaah wat schattig!!

ondertussen is nienke druk bezig met zakjes maken van mijn eten snap er helemaal niets van wat gaat er allemaal gebeuren me balletje en me touw gaan allemaal in 1 tas!! waar gaan we heen dan? begin maar een beetje heen en weer te lopen zodat ik alles goed in de gaten kan houden want ik ben wel heel nieuwsgierig!!!


oh ik snap het al we gaan naar kudelcity!!! want daar heeft nienke morgen haar verjaardagsfeestje. oh gezellig even weer in me eigen huisje slapen.

druk druk druk druk dus.

ik ga er zo vandoor met nienke en alfons.

dus tot morgen misschien dan als we er tijd voor hebben denk het niet!


daaaaaaggggg gompie.

woensdag 16 juli 2008

heerlijk dagje!


hallo gompie,


vanochtend lekker geknuffeld met alfons en nienke die kwamen even bij me liggen. ja op de grond!! s'middags ben ik heerlijk met nienke naar de groene golf geweest ohhhhhh! wat een feest was dat allemaal hondjes liepen hier is net een honden paradijs! allemaal waren ze daar met de baasjes lekker aan het zwemmen in de honden vijver en ik natuurlijk ook. kon niet ophouden met balletje halen en weer terug brengen vanuit het water geweldig is dit zeg!!! wat een lol heb ik beetje klieren door het water heen en springen heen en weer door het water wat een genot! was net een zeehond. die er niet meer uit wilde. maar ja je wordt toch ook een keertje moe he'? en dan is het snel afgelopen ging er maar gezellig bij liggen nienke zat heerlijk aan de waterkant te genieten van het mooie weer want morgen is het weer afgelopen met het mooie weer vertelde ze. wel handig zo'n stok waar mijn balletje in kan kan nienke tenminste lekker ver mee gooien anders komt ie niet verder dan een paas cm. eenmaal weer thuis was ik dood op plofte neer op de gang en kwam er 5 min niet vandaan totdat ik me vriendje vincent weer zag. ja ik ben een beetje verliefd op hem zit ook vaak in zijn kamer vind het gezellig daar en dan is nienke me weer kwijt en dan hoor ik haar roepen en dan kom ik me even melden dat ik er nog ben hoor!!!!!


ga zo nog even gezellig in de keuken kijken bij de andere mensen is altijd zo gezellig iedereen geeft me daar aandacht. maar meestal is dit maar voor even want dan wordt ik vaak toch weer terug geroepen dat het even genoeg is voor vandaag.

straks komt alfons weer thuis want die heeft late dienst! gezellie die wil ook altijd wel met me spelen. en dan gaan we vanavond weer slaapie doen.


tot morgen fans. poot en lik

dinsdag 15 juli 2008

weer alleen!


hallo fans,


vandaag ben ik weer alleen geweest de hele middag alfons en nienke zijn naar baasjes huis geweest. wat ze daar verder hebben gedaan weet ik niet. dat is nog een verassing zeiden ze!!! dat zie je allemaal zaterdag wel zeiden ze flauw hoor!! wil het nu weten.

maar nu ben ik lekker in de keuken aan het spelen met al mijn vriendjes hier op de verdieping wat een aardige mensen zeg!


vanavond komt mijn vriendin jaqui en youri. die zijn lief voor mij geven me altijd een knuffel als ze me zien en gigi (georgina) hun dochtertje wil altijd met mij spelen. altijd met mijn balletje.


dus fans morgen horen jullie meer hoe het is verlopen toen ze kwamen


toedels!!!!!!!!!!

14 juli!!!!!!!!!

hallo gompie

vandaag veel gelachen en gezien. popje was jarig vandaag. alfons had in alle vroegte mij uitgelaten en een kaartje voor nienke op tafel gezet met een leuk kado! geen idee wat er in zit nou wachten dan maar totdat nienke wakker wordt want ik wordt wel heel nieuwsgierig.
en ja eindelijk ze komt uit bed nou pak dat kado nou even uit ben nieuwsgierig wat er in zit!! maar nee ze ging eerst naar de wc en begon toen heel hard te lachen toen ze het kadootje zag en verdrietig te gelijk nee niet verdrietig zijn!!! oh van blijdschap nu snap ik het pak het nu maar uit dan weet ik wat erin zit heb de hele ochtend al zitten wachten.
wat is dat nu een fietsbel? oh dat zit aan een beker vast I'll wil ring if i'm horny staat erop. ze moest heel hard lachen toen ze het zag en ze belde een keertje om te kijken og het werkte. best grappig zo'n kadoootje. de telefoon bleef maar gaan vandaag dan die en dan die weer die een sms stuurde of belde om haar te feliciteren wel lief he van al die mensen!!!!!!
en alfons was ook alweer vroeg thuis omdat ze jarig was is hij eerder naar huis gegaan.
sávonds kreeg ze een etentje van alfons zijn ze samen met peter en janine naar de griek geweest en wat hebben ze heerlijk gegeten zeg en dan moet ik het maar met mijn brokken doen. maar gelukkig kreeg ik een botje omdat ik alleen moest blijven dat was ook zeker wel smakelijk.

nou tot morgen gompie,

maandag 14 juli 2008

zondag 13 juli


hallo fans!!!


vandaag heerlijk gewandeld met nienke. lekker met balletje gespeeld het was zowaar eens mooi weer.

toen alfons thuis kwam oh ik was zo blij. stond al helemaal op de uitkijk! hij moet toch zo thuis komen snap er niets van wat duurt het lang. en ja hoor eindelijk was hij daar dan! hij was iets verstraagd was nog even een kaartspelletje aan het afmaken op zijn werk. ja kraken is daar favoriet. nienke is toen even de dvd'tjes gaan terugbrengen en uiteraard kon ook niet missen heeft ze een paar nieuwe meegenomen. alfons heeft lekker mijn eten klaar gemaakt en als toetje kreeg ik een blokje schapenvet dat krijg ik elke avond na mijn eten oh wat is dat lekker zeg!!

mijn huidje voelt lekker zacht aan en mijn haartjes zijn helemaal aan het glimmen nuwordt elke dag een beetje mooier ja ik ben een echte vrouw aan het worden! sávonds om 12 uur heb ik met alfons voor nienke gezongen leuk he en rende toen naar haar toe en gaf haar een dikke lik op haar gezeicht. gefeliciteeeeeeeeeeeerd!!!!!!!!!!!!!!!!! riep alfons. en gaf toen een dikke kus en knuffel aan haar. ze is wel verwend hoor een mooie baby blauwe badjas oh lekker zacht mag ik daar op liggen? en een goudkettinkje! lief he?


en nu ishet bedje tijd zegt alfons morgen moeten we weer vroeg op!!!


tot morgen fans dikke lik en poot!

donderdag 10 juli 2008

paar boskiekjes











Stoer met baas popje op de foto!

















Bij de klaagmuur!















Wie is er nou de baas, he cousin vinnie!






Wat een maf schema vandaag. Mijn hele bio-ritme is geterrored! Iets van half 4 vannacht kwamen ze thuis en ging alfons nog met mij wandelen. Moest van schrik weer alles doen. Man dat zijn toch geen tijden, gompie. Uiteraard werd het 's ochtends weer later. 'S middags met alfons de regen in. Hij had nog wel mijn kleine ronde vriendje meegenomen. Had er eigenlijk niet zo veel zin in. Wat een mensenweer was het vandaag. De baasjes hadden geloof ik ook een off-day! Maar na regen komt zonneschijn! Ok toegegeven soms kan dat lang duren, maar het komt wel. En zo geschiedde.....





Het werd avond en de regen verdween. Dus ik dacht: Mooi, zo lekker eten en dan lekker naar buiten, maar zonder de regen. Had ik dus weer fout gedacht, zoals gewoonlijk. Eerst moesten snip en snap hier eten. En daarna ik. Hebben ze een klap van de molen gehad ofzo, ik moet eerst eten, dan pas zij. Trouwens ze aten ook honden-voer. Zo rook het en zo zag het er ook uit. Nienke noemt dat macaroni. Nou dan eet ik wel in stijl voor een labrador. Na luxe getafeld te hebben (met toetje), zijn we stiekem naar het bos geweest. Verrassing! Ik mocht weer poseren voor alfons' camera. En lekker rondrennen. Ligt een tennisbaan naast het bos. Hoorde hele tijd allemaal balletjes. Niet doordenken, viespeuk. Dat klonk als muziek in de oortjes. De stem van alfons niet, toen ik het water in wilde en niet mocht. Oei, kon nog net op tijd aan de noodrem trekken. Maar ja je weet hoe ik ben, blijven proberen he. Enfin uiteindelijk maar weer naar huis gegaan en de rest is hetzelfde als elke avond. Lekker slapie doen! Poot en lik, amber!

woensdag 9 juli 2008

ola!


ola gompie!


vandaag niet veel gedaan vanmiddag lekker wezen wandelen met nienke in het park terwijl alfons onder de douche stond (die luie donder). daarna moest ik op het huisje passen want ze gingen boodschapjes doen. toen ze terug kwamen heeft alfons mij geknuffeld een heeeele tijd lief he"? dat is een echte knuffelbeer hoor! hi zegt ook elke keer tietie tegen nienke snap eigenlijk niet waarom! vind dat maar raar. maar meestal is het toch popje!! vanavond blijf ik weer alleen op huisje passen nienke gaat naar de lady's night en alfons heeft een team uitje in scheveningen met zijn werk!!! maar dat is maar 3 uurtjes dat ik alleen ben dat is te overzien. dus ben snel klaar vandaag met mijn verhaaltje want zoveel is er niet te melden! hopen maar dat het morgen mooi weer is want dan gaan we misschien wel naar het bos!!!!!


nou dag lieve fans. lik en poot

dinsdag 8 juli 2008

Omgekeerde wereld


Moggel gompie! Leuk he, schijnt een reclame te zijn, volgens alfons. Maar ja , die heeft ze ook niet allemaal op een rijtje. Wat is dat toch met die mensen, praten gezellig met elkaar en zodra ik kom krijgen ze zo'n raar "piep-stemmetje". Net of ze aan de helium zitten. "He meissie ben je er weer?" Ja natuurlijk ben ik er, stond een minuut geleden ook al voor je neus en bovendien, wat voor opties heb ik? De deur zit dicht, dus waar zou ik anders zijn? "He ambertje (vooral dat -tje, of ik ineens 80cm kleiner ben) ben je lief?" Ja natuurlijk ben ik lief, anders had ik wel straf gehad, toch? "En heeft ambertje een beetje honger?" 2 keer per dag een muizemaaltje (170 gram gortdroge, smakeloze rotbrokken, moet je sonja bakker over horen zeg). Wat denk je zelf? Nee hoor er kan niks meer bij. Natuurlijk wil ik eten, ben uitgehongerd! "Wat wil je dan, ambertje?" Lig met mijn kop onder de stoel waar mijn favoriete balletje ligt. Nou simpel baasje, ik doe een stofzuiger na, nou goed? "Nou amber kijk niet zo suf'" Nee heb je jezelf weleens gezien, net of ik scooby doo zie zonder infuus. Ben je buiten, "Ga maar plassen amber!" Vind je het erg als ik dat zelf bepaal, alleen als het niet te veel moeite kost natuurlijk. Allemaal van die simpele vragen waarop ze het antwoord zelf al weten. Laten we de rollen eens omdraaien!


Zit ik thuis in de keuken, uurtje of 5 en baasje komt thuis. Let op, komt ie, ik zet mijn "piep-stemmetje" op: "He fransje ben je er weer?" Klinkt stom he, zeker omdat hij elke dag rond die tijd thuis komt. Ga overdag naar het vrouwtje: "En is hetty een beetje lief geweest vandaag?". Zie je het voor je, volwassen vrouw die zo wordt aangesproken. Uurtje of 6 's avonds, baasje en vrouwtje gaan aan tafel: "En heeft fransje een beetje honger dan?" Nee baasje gaat lekker kantklossen. Natuurlijk heeft baasje honger. Vaste tijd, zijn we gewend. Staat vrouwtje met een afwasborstel in de hand aan het aanrecht, gootsteen vol sop, vieze borden ernaast, theedoek om de schouders. "Wat wil je dan hetty?" Waarschijnlijk een nieuwe koppakking aanbrengen bij de puch van de buurjongen. Afwassen natuurlijk! Komt baasje 's ochtends uit bed. "Nou fransje, kijk niet zo suf!" Doet ie trouwens altijd, geen verder commentaar. Vrouwtje gaat 's ochtends naar het toilet. Ga ik achter de deur zitten: "Ga maar plassen, hetty!" Vind ze ook leuk om te horen zo 's ochtends vroeg. En dan zeggen ze dat honden maar domme beesten zijn. Nou ik weet inmiddels wel beter! Ga zo uiltje knappen, tot morge lieve gompie! Poot en lik , amber

maandag 7 juli 2008

nieuw balletje!!!!


hallo gompie,


hier weer al mijn avonturen die ik beleeft heb vandaag. alfons heeft mij vanochtend even uitgelaten was weer een suffe bende. nadat alfons naar zijn werk is gegaan is baasje nienke druk bezig met de computer wat een ellende ze ziet mij niet eens staan! maar gelukkig ben ik op onderzoek uitgegaan want de deur stond open. he! was dat? een verkleinde voetbal? van wie zou die zijn? denk van zoey! ja. wat een raar ding wou er mee spelen maar kwam heel gek piep geluid uit schrok me een hoedje! wilde hem toch weer pakken maar hij piepte weer en sprong een meter achteruit en vincent maar lachen toen kwam nienke ook even bij me kijken, die stond me ook maar een beetje uit te lachen. ja kan ik er wat aan doen dat ik zo'n ding niet ken is vreemd voor mij hoor!!!! stond het balletje maar een beetje aan te kijken van wat moet ik hier nu mee. heel voorzichtig liep ik er heen en heel zachtjes pakte ik het op he'hij piept niet. totdat ik er perongeluk met me poot op ging staan kreeg bijna weer een hartverzakking en iedereen lachte mij maar een beetje uit! dus paps en mams ik wil ook zo'n klein piep balletje is echt wel grappig moest er eerst een beetje aan wennen maar nu vind ik het wel leuk. maar baasje nienke zegt dat het niet mag dus moet ik jullie maar even om toestemming vragen!!!!


na lekker gespeeld te hebben met de jongens riep nienke mij voor het eten! oh is het al etens tijd dan wat gaat de tijd hard zeg.........! pfffffffffff ben best wel moe.

daarna moest ik in de kamer blijven want ik had net gegeten vond eigenlijk ook niet erg heb heerlijk een tukkie gedaan. en nu ben ik lekker op mijn bot aan het kluifen waarom krijg ik die nou niet stuk? wat een rot ding heb nog de helft over denk dat ik daar morgen mee verder ga!

alfons komt zo weer thuis van het werk jippie dat is gezellig dat is echt mijn maatje geworden. hij zegt allemaal liefe dingen tegen mij.

nou dat was het dan weer even voor vandaag!!! tot morgen allemaal...... poot en lik .

zondag 6 juli 2008

een echte zondag


dag gompie!!


het is een echte zondag vandaag lekker lui doen en spelen met zoey (het hondje van vincent).

vrouwtje nienke is ook niet op haar best vandaag die is erg lui kwam laat uit haar bedje, maar alfons had mij al uitgelaten en eten gegeven. alfons gaf mij nog een dikke kus en nienke natuurlijk voordat hij naar zijn werk ging!! sjonge zo laat nog naar het werk? oh bestaat er ook avond dienst ja dat ken ik niet mijn baasje komt altijd rond half 5 thuis toch?

maar ik vermaak me prima hier hoor paps en mams!!! heb allemaal nieuwe vriendjes dus maak je maar geen zorgen over mij, voel me een stuk lichter ik denk dat ik afgevallen ben!!!

scheelt wel hoef je niet al dat gewicht mee te zeulen. vandaag niet echt een bijzondere dag gewoon een lekkere dag dat je zegt ja dit is een zondag dus sorry fans!!!!! heb niet veel te melden vandaag maar morgen heb ik vast wel weer een nieuwtje om te vertellen,


fijne dag nog allemaal poot en lik van amber

zaterdag


hallo allemaal,


daar ben ik weer!! oh wat een mooie dag alfons en nienke al vroeg uit de veren wat gaat er allemaal gebeuren? druk aan de schoonmaak stofzuigen,afwassen,douchen enz.

oh we krijgen visite!!! peter en janine komen nu. ik helemaal blij blijkt dat alfons en peter gewoon moeten werken jammer vond het net zo gezellie!!! maar gelukkig heb ik nienke nog en haar vriendinnetje janine gblijft ook hier. wat gaat zij nou doen (janine)? ze trekt zomaar haar broek uit en schoenen. oh ze gaat zich omkleden!!!

ik helemaal blij we gaan met de auto weg gompie!!!! leuk!!! spanned waar zouden we nu weer heen gaan? oh ik zie boompjes door de achterruit.

zo mag ik eindelijk die auto uit veel te warm in die auto met arko! maar ik ben vandaag heel eigenwijs niet aan het luisteren haha!!! lekker trekken aan de riem. vond vrouwtje nienke niet zo leuk die werdt een beetje boos op mij dus deed ik maar weer lief tegen haar. ben lekker aan het zwemmen geweest en daarna zijn we wat gaan drinken bij een tentje liepen allemaal vriendjes die gingen allemaal met hun baasje wat drinke daar!!!! bleef heel braaf liggen en al die honden blaffen en rennen! dacht bij mezelf wat maken jullie een drukte ik lig lekker bij nienke!!!


eenmaal thuis gekomen zijn nienke en janine eten gaan halen en tegen die tijd kwam alfons met peter weer terug van het werk joepie!!! wat een lol blij blij me hartje is zo blij, blij blij me hartje is zo blij want amber die houd van mij daarom is mijn hartje altijd blij blij blij!! zong alfons werd er helemaal vrolijk van!!! en moest er ook een beetje van blozen hihi.


nou dag lieve gompie tot morgen dan maar weer!!! dikke lik en poot van mij.

vrijdag 4 juli 2008

DE vrijdag


Dag lieve gompie! Vanochtend ellendig lang wachten voor ik mocht p...... Alfons was vrij, dus moest ik maar wachten, ben je klaar mee. Nienke liep maar wat met me, wederom op haar allerbelabberdst. Toen we terug waren ging ze gelijk een tukkie doen op de bank. 8 a 9 Uur slaap is natuurlijk veel te weing. En dan zeggen ze:"zo lui als een hond". Nou als er 1 calorieen verbrand heeft, ben ik het wel. Samen met balletje natuurlijk. die ronde deugniet.


Mijn speeltuin!!!!!!!!!!!
Vanmiddag naar huis in kudel geweest.Blij, blij blij! Ik speerde naar de poort en wat denk je.....? Nou dat dacht ik dus ook. Mooi niet, baasje F en vrouwtje H waren er niet. Wat een deceptie. In plaats daarvan stond er een wildvreemde kerel in huis. Ben van de kerk en kom voor de post, zei ie. Yeah right! Lekker geloofwaardig. Zal ook eens bij iemand binnenlopen, sorry, ben van de kerk en verder onschuldig. Bezwaar als ik even de administratie doorneem? Nee hoor, ga uw gang. Oh ja tussen haakjes, ik neem ook even wat waardevolle spullen mee, mijn kluis is zo leeg. Ik begrijp het, geen probleem. Hij was ook rap weer verdwenen. Raar volk, mensen. Lekker met balletje gespeeld en wat was het heet vandaag. Af en toe moest ik ff chillen. Alfons en nienke lagen te pitten in het gras. Luie donders. Vanavond met een balletje gespeeld. Wat een pokkeding! Was zo stuk. Zat lucht in. Was zeker de goedkoopste die er was. Thanx eva! Verder was ik vrij. VRIJdag, vat je hem slimpie? Zoals de spanjaarden zeggen: woef waf waffer de waf, oftewel: tot morgen! Tot die tijd,gedraag je! Poot en lik, amber.

woensdag 2 juli 2008

raar weertje zeg!!!


hallo fans!!!


daar ben ik weer! vandaag was maar een rare dag, zon,regen en dan weer omweer! werdt er helemaal nerveus van!! 1 harde klap srpong op en dook gelijk op mijn kussentje veilig in me hoekje. Hier kunnen ze me niets maken! keek baasje nienke nog even aan maar die gaf geen kik. zal het zeker wel gewend zijn die harde klappen!!!

vanmiddag zijn we even buiten wezen spelen met mijn bal en toen kwam alfons alweer thuis zag hem aankomen rijden jippie!! Nienke gooiede toen de bal in de auto en ik maar zoeken naar mijn bal waar is hij nu? totdat alfons hem naar buiten gooide merkte ik dat hij in de auto lag.

verder heb ik niet zoveel gedaan vandaag veel te warm en benauwd om wat te doen!!! misschien dat we vanavond wel naar het park gaan duimen dus dat nienke dat wil!!!!!

zo heel veel heb ik dus niet te vertellen vandaag dus fans tot morgen dan maar.

kunnen jullie mijn nieuwe avontuur weer lezen poot en lik!

dinsdag 1 juli 2008


Rechts baasje nienke die pas geslachte hamster soldaat maakt.



Aiaiai ik ben geflitst!

Weer een nutteloze dag!


Daar zijn we weer! Heb vandaag besloten mijn dagboek gompie te noemen. Het was weer ssdd (same shit different day). Van alfons geleerd, stout he. Weer met bruut geweld van mijn kussentje afgetrommeld vanochtend. Mag dan hond zijn maar moet er ook aan wennen. Wat was het bloedheet vandaag. Baasje nienke ziet er steeds bloter uit (geen gezicht trouwens) terwijl ik maar in mijn winterjas rondhobbel. Vind ik geen leuke uitvinding van de lieve heer.

Ene justin (gluiperd van het zuiverste water) vind mij op zijn overleden hond lijken. Hij zegt dat ik er precies hetzelfde uitzie. Zal je maar gezegd worden, He je lijkt op een dooie hond, ben je klaar mee. Maar hij kreeg denk toch een brok in zijn keel. Hij keek heel vertederd naar, vind me lief, wil met me spelen, wil me knuffelen, is blij als hij me ziet en wordt piloot. Paps en mams: IK BEN VERLIEFD! 'S avonds bij ene stephan en oksana geweest. Wel hele lieve mensen. Wonen op 10 hoog in Uithoorn. Jemig wat hoog, werd er bloednerveus van. Ik vind op visite gaan leuk, jullie ook? Tot morgen lieve kijkbuisvriendjes! Poot en lik, amber!

maandag 30 juni 2008

chill dagje



Was vroeg uit de veren vandaag. Zo duf als een kanarie m'n behoefte gedaan. Baasje alfons was er ook nog niet helemaal bij 0610 's ochtends. Gauw maar weer terug naar m'n mandje gegaan. Probeerde nienke te verleiden om met het balletje te spelen, niet dus. Die was al net zo suf als baasje alfons. Duffe bende hier.

'S middags met de mensen hier op de afdeling gespeeld met mijn touw en mijn balletje. "Afdeling" klinkt grappig he, is hier net een mensen-gevangenis. 10 Malloten opgesloten in kleine kamertjes. Maakt me niet uit, zolang ze maar met me spelen. Alleen die foeilelijke rotkat hier doet gemeen. Tegen mij blazen enzo. Vind haar niet lief.

'S avonds met popje naar de...... weet ik veel hoe dat heet. Kon tenminste loslopen en met mijn balletje spelen. 20 keer het water in gesprongen, heerlijk. Morgen mag ik niet zwemmen van nienke, breidde een waterig truitje. Dus moet ik morgen effe chillen! Poot en lik, amber!

zondag 29 juni 2008

boskiekjes van mij!

He heeft nienke een koekje voor mij?
Dit is geen stok, maar een eende-loempia
Mooi uitzicht. Zien jullie dat ook?
Amber- Amber wijst de weg!